logo Historische Vereniging Schiedam
> Startpagina > Bouwkundig bezit van de Stad Schiedam > Land van Belofte

1-3
1-3
5
5
7
7
11
11
13
13
15
15
Land van Belofte zuidzijde (1-15)
Beschrijving
Land van Belofte 1-3 Gebouwen van belang om uiteenlopende redenen.   Land van Belofte 1-3 Hoekpand met Broersvest met aan twee zijden in blokken gepleisterde lijstgevel. Twee bouwlagen en zolder onder flauw hellend driezijdig pannengedekt schilddak, rechts puntgevel. Vermoedelijk eerder bestaande uit twee afzonderlijke panden, hetgeen valt op te maken uit de afwijkende vensterlateien van de verdiepingsvensters. Breedte 4 vensters (aan Broersvestzijde 3 vensters). Winkelpuien gemoderniseerd. Aan Broersvestzijde driezijdige erker en brede dakkapel. Gestucte vensterbekroningen. Alle kozijnen en ramen vervangen door hardhout.
Land van Belofte 5 Gebouwen van belang om uiteenlopende redenen.   Land van Belofte 5 Pandje bestaande uit één bouwlaag en zolderverdieping onder zeer laag pannengedekt zadeldak. In blokken gepleisterde tuitgevel met geprofileerde gestucte rand. Een in 2008 vernieuwde winkelpui. In de zolderverdieping één venster. Aan achterzijde puntgevel.
Land van Belofte 7 Gebouwen van belang om uiteenlopende redenen.   Land van Belofte 7 Pand met 2 bouwlagen en zolder onder pannengedekt schilddak met dakkapel. In blokken gepleisterde lijstgevel met versierde fries, waarbij de brede gootlijst is vervangen door een eenvoudig exemplaar op klossen. Breedte 2 vensters. Eenvoudige winkelpui met open portiek. Zijgevels met goten op klossen. Rechts brede dakkapel. Aan achterzijde puntgevel.
Land van Belofte 11 Gebouwen van belang om uiteenlopende redenen.   Land van Belofte 11 Pand met 2 bouwlagen en zolder onder pannengedekt schilddak met dakkapel. Bakstenen lijstgevel met versierde fries en breedte van 2 vensters. Oude houyten winkelpui die voor groot deel modern is aangepast. Deur met gietijzeren rooster verwijderd november 1981. Verdiepingsvensters hebben gemoderniseerde kozijnen en ramen. Linker zijgevel met goot op consoles. Aan achterzijde puntgevel.
Land van Belofte 13 Gebouwen van groter belang, inclusief die van bovenstedelijke waarde.   Land van Belofte 13 Pand met 2 bouwlagen en zolder onder pannengedekt schilddak met dakkapel. Bakstenen lijstgevel met versierde fries. Breedte 3 vensters. Fraaie oude winkelpui met hoofdgestel en open driezijdige portiek. In de verdiepingsvensters schuiframen met glas in lood in de bovenlichten. Aan achterzijde puntgevel.
Land van Belofte 15 Gebouwen van belang om uiteenlopende redenen.   Land van Belofte 15 Hoekpand dat met de smalle voorzijde is gericht naar het Broersveld. Twee bouwlagen en zolder onder driezijdig pannengedekt schilddak. Twee bouwlagen en zolder onder driezijdig schilddak. De gevels van ijsselsteentjes. Sinds ca. 2004 moderne goot op beugels. Aan Broersveld twee vensterassen breed. Afgeschuinde winkelpui op de hoek, met schuine steunbalkjes.
Trefwoorden


> Startpagina > Bouwkundig bezit van de Stad Schiedam > Land van Belofte
Onderwerp :
Aanvulling :
Naam :
E-mail adres :
(Uw e-mailadres wordt uitsluitend gebruikt voor de
beantwoording van uw aanvulling. Wanneer u geen e-mailadres invult,
dan zijn wij niet in staat te reageren op uw bericht.)
 
LEES VOOR BrowseAloud
*