logo Historische Vereniging Schiedam
> Startpagina > De Geschiedenis van Schiedam > Bibliografie > Scyedam > Scyedam, 1992-4 (18e/4) > Historie Actueel (47), R.W. Poels


Bibliografie

Onderwerp

Historie Actueel (47), R.W. Poels
Ereschildjes voor restauratie

Auteur(s)
OmschrijvingHistorie Actueel (47), R.W. Poels
Ereschildjes voor restauratie
ToelichtingDe Historische Vereniging Schiedam heeft op zaterdag 14 september 1991 de eigenaren van drie fraai gerestaureerde panden gecomplimenteerd voor hun initiatief en inzet: - de heer P. de Graaf voor de restauratie van het gebouw van de Sint Jorisdoele aan het Doeleplein 1, (het gebouw was gedeeltelijk uitgebrand), - de familie H. Nieman-Mettes voor de voorbeeldige restauratie van het woonhuis Lange Haven 139, - de heer Brussé voor de restauratie van het hoekpand met de Rotterdamsedijk, Buitenhavenweg 180 (café 't Sterretje), en de herbouw van de paardenstalling ernaast. Alleen de eerste twee gebouwen komen voor op de rijksmonumentenlijst. De geëmailleerde wit/blauwe schildjes werden aan de gevels bevestigd door mevrouw M. Janse, oud-voorzitter van de Historische Vereniging Schiedam. (Het toeval wil dat zij zelf in haar jeugd in het laatste pand heeft gewoond).
Jaar publicatie1992
SoortMededeling
Onderdeel van publicatie: Historie Actueel (47).
De Historische Vereniging Schiedam heeft alle artikelen tot december 2011 op CD-Rom uitgebracht (bestelinformatie...). Scyedam wordt toegestuurd aan leden van de Vereniging en is verkrijgbaar via de Schiedamse boekhandels. De artikelen kunnen niet los besteld worden.
De publicatie is onder meer in te zien bij het Gemeentearchief Schiedam. Voor locatie en openingstijden, zie de website van het Gemeentearchief.
Trefwoorden


> Startpagina > De Geschiedenis van Schiedam > Bibliografie > Scyedam > Scyedam, 1992-4 (18e/4) > Historie Actueel (47), R.W. Poels
LEES VOOR BrowseAloud
*